jēla gaļa
Foto: Shutterstock
"Iegādājoties gaļu, sadraudzējies ar pārdevēju, piegādātāju vai audzētāju," iesaka šefpavārs Māris Astičs. Informācija par to, kā lopiņš audzis, ar kādiem produktiem barots, kādā vecumā, kādā veidā nokauts, kā gaļa apstrādāta, kā tā atgādāta uz veikalu un cik dienu stāvējusi plauktā, palīdzēs iegādāties garšīgu un kvalitatīvu gaļu.

Kuiļa aromāts un godīgums

Vai ne reizi nav gadījies, ka, pērkot cūkgaļu, tai piemīt tāds nepatīkams, specifisks aromāts? "Tas nozīmē, ka audzētājs nav bijis godīgs pret pārdevēju un pārdevējs, to nezinot, iedevis mums gaļu, kas cepot rada nepatīkamu aromātu," secina šefpavārs. Lai tāpēc nerodas nepatika pret produktu, Māris Astičs aicina pārdevējiem būt godīgiem un pareizi informēt pircēju par gaļu, ko viņš pērk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!