sabojāts banāns
Foto: Shutterstock
Kraukšķīgās, zaļās salātu lapiņas sažūst, aromātisko tomātu miziņa savīst un banāni kļūst melni. Pat uzglabājot ledusskapī!? "Tasty" skaidro, kā ilgstoši uzglabāt dārzeņus un augļus un vai pareizāk tos vispār glabāt ledusskapī?

Mainīgais vitamīnu daudzums

Neatkarīgi no tā, vai konkrētie produkti tiek uzglabāti ledusskapī vai ārpus, tiem mainās ne tikai garšas īpašības, bet arī vitamīnu daudzums tajos, stāsta dietoloģe, asociētā profesore Laila Meija. "Ilgākā termiņā uzglabājot dārzeņus un augļus, mazinās vitamīnu daudzums tajos. Minerālvielu, piemēram, kālija vai magnija, kā arī nešķīstošo šķiedrvielas daudzums nemainās, ūdenī šķīstošie vitamīni ir ķīmiski nestabilāki savienojumi, to daudzums mazinās". Turklāt, pēc profesores teiktā, katram auglim ir savi attīstības cikli un nobriešanas pakāpes, kā iespaidā sastāvs arī mainās. Piemēram, nogatavinātos banānos ir daudz vairāk cukura nekā zaļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!