Mainīgais vitamīnu daudzums
Neatkarīgi no tā, vai konkrētie produkti tiek uzglabāti ledusskapī vai ārpus, tiem mainās ne tikai garšas īpašības, bet arī vitamīnu daudzums tajos, stāsta dietoloģe, asociētā profesore Laila Meija. "Ilgākā termiņā uzglabājot dārzeņus un augļus, mazinās vitamīnu daudzums tajos. Minerālvielu, piemēram, kālija vai magnija, kā arī nešķīstošo šķiedrvielas daudzums nemainās, ūdenī šķīstošie vitamīni ir ķīmiski nestabilāki savienojumi, to daudzums mazinās". Turklāt, pēc profesores teiktā, katram auglim ir savi attīstības cikli un nobriešanas pakāpes, kā iespaidā sastāvs arī mainās. Piemēram, nogatavinātos banānos ir daudz vairāk cukura nekā zaļos.
Dārzeņu uzglabāšanaKā uzglabāt dārzeņus ledusskapīLapu salātu uzglabāšanaKāpostu uzglabāšanaLociņu uzglabāšanaBurkānu uzglabāšanaVīnogu uzglabāšanaKartupeļu uzglabāšanaĀbolu uzglabāšanaGurķu uzglabāšanaKabaču uzglabāšanaBanānu uzglabāšanaĶiploku uzglabāšana
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit