Garais nostaigātais maršruts virtuvē
Kā virtuvē notiek pārtikas kustība? "Ja uz virtuves grīdas uzzīmētu kustību, ko ar kājām veicam, tad varētu redzēt, ka ļoti daudz nostaigājam. Var jau teikt, ka staigāt ir veselīgi, bet pēc nogurdinošas dienas uz kājām tas nav nepieciešams," stāsta Rīgas Stradiņa universitātes Darba drošības un vides veselības institūta direktors Ivars Vanadziņš. Kustība parasti sākas no ledusskapja, tad seko virsma, uz kuras sagriežam produktus mazgāšanai. Tad seko izlietne, pēc tam gatavošanas virsma, plīts un cepeškrāsns. Beidzam ar virsmu ēdiena noformēšanai un novietošanai uz šķīvja. Tāpēc būtu vērts šo virtuves inventāru novietot tādā secībā, lai nav liekas staigāšanas," iesaka speciālists.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit