uzglabāšanas trauki, mikroviļņu krāsns
Foto: Shutterstock
Ieskatoties veikalu piedāvājumā, pārtikas produktu uzglabāšanas trauku veidi sniedzas vairākos simtos – kā saprast, kuru izvēlēties? Atbilde, izrādās, tiek sniegta produkta marķējumā. Bet, ja regulāri izmantosim uzglabāšanas traukus nepareizi jeb ne tiem nolūkiem, kam paredzēti, tas var ietekmēt veselību.

Lasi marķējumu


"Vissvarīgākais pirms uzglabāšanas trauka iegādes ir izlasīt produkta marķējumu!" uzsver Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma Pārtikas produktu ražošanas un ēdināšanas nodaļas vadītāja Iveta Austruma. Tik vienkārši un reizē nozīmīgi tas ir! "Trauks jāizmanto tikai tādiem nolūkiem, kam paredzēts, un to garantē ražotājs. Piemēram, no marķējuma sapratīsim, vai varam likt trauku mikroviļņu krāsnī, saldētavā." Ja nav marķējuma, bet vēlies pārbaudīt, vai trauku droši var izmantot mikroviļņu krāsnī, Iveta iesaka metodi: "Traukā ielej ūdeni, un ievieto to 2–3 sekundes mikroviļņu krāsnī. Ja, izņemot trauku, tas ļoti stipri sakarsis, labāk šādu trauku neizmantot."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!