ikru maizītes
Foto: Shutterstock
Ja nedēļas nogalē brokastīs pagatavotu sarkano ikru maizītes vai vēl lielāku gardumu – pankūciņas ar melnajiem ikriem, tad mājās būtu ļoti īpaša svētku sajūta. Tā būs delikatese, un, ja ģimenei ir finansiāla iespēja ikrus nobaudīt, tad brokastis ar ikru aukstajām uzkodām būs kas vienreizīgs. Kā veikalā izvēlēties ikrus, lai radītu gurmānu brokastis?

Liela cenu starpība


"Senatnē zivju melnos ikrus pat meta ārā, jo vairāk vērtē bija pati zivs gaļa un cilvēki nezināja, kā ikrus pielietot. Un tad Francijā un Krievijā ikri sāka parādīties kā delikatese uz svētku galda – aukstās uzkodas ar ikriem, ikru maizītes, pankūciņas ar ikriem. Mūsdienās melnos ikrus izmanto ēdiena dekorēšanai, lai piešķirtu tam šarmu. Cilvēkiem, kas ierauga ikru uzkodas, ir wow sajūta," stāsta restorāna "Zivju lete" šefpavārs Iļja Boroviks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!