"Tā bieži vien ir, ja nepārdomāti iet uz veikalu un nesaplāno pirkumus, tad sanāk iztērēt naudu liekos pirkumos," stāsta šefpavārs Juris Latišenoks. Iebilstu, ka es tomēr cenšos plānot, bet, lai ēstu dažādi un veselīgi, izvairoties no salīdzinoši lētajiem ogļhidrātu pilnajiem produktiem, piemēram, makaroniem, sanāk izdot daudz naudas. Juris pēdējo divu nedēļu laikā arī eksperimentē ar šo un viņam izdodas trīs ēdienreizēs – diviem pieaugušajiem un vienam bērnam – iekļauties 7–8 eiro. Atzīstos, ka man tas neizdodas, kaut arī esmu mēģinājusi pirkt veselai nedēļai, bet tāpat jāpiepērk katru dienu kaut kas klāt. Juris iesaka izveidot stratēģiju. "Vispirms ļoti svarīgi saprast, kāpēc mēs vispār ēdam. Bieži vien ēdam ēšanas pēc, bet aizmirstam, ka organismam vajag uzņemt vērtīgas uzturvielas. Mana filozofija ir, ka mēs esam tas, ko ēdam, un bieži būvējam savu ķermeni no tā, ko mēs uzņemam."
Jurim ir trīs ēdienreizes dienā. ''Pirmā, kas ir viena no svarīgākajām, ir brokastis, un tajās es ēdu putras. Ļoti izdevīgs veids, kā ietaupīt. Un putras ir dažnedažādas – rīsu, auzu, griķu, bukstiņputra, polenta. Ja sāk apnikt viena, tad var tās miksēt, kas ir mūsdienīgs veids, kā padarīt brokastis interesantākas. Runājot par pusdienām, es izmēģināju (pasaulē tā skaitās kā gaļas diēta) – pusdienās ēdu "tīru" gaļu ar dārzeņiem, piemēram, kāpostiem, burkāniem, arī spinātiem. Es ēdu sarkano gaļu – liellopu, jēru, medījumus. Mēģinu pēc iespējas mazāk lietot vistas gaļu. Kaut gan tā ir izdevīgāka, bet tai pašā brīdī man ļoti svarīga ir filozofija, ka mēs esam tas, ko mēs ēdam. Ja ēd "tīru" ēdienu, tas arī palīdz ietaupīt. Ļoti izdevīgi produkti ir maltā gaļa un tajā pašā laikā subprodukti – aknas, nieres, sirds. Tie ir gan izdevīgi, gan bagāti ar uzturvērtībām. Un tad vakariņās izdevīgs produkts ir zupa, jo to var izvārīt vairākām dienām," stāsta šefpavārs. Mazliet iebilstu Jurim, jo katru vakaru ēst zupu – tas taču apnīk. Viņš man smaidot atbild, ka neapnīk vis, jo zupu veidu ir simtiem, sākot no buljonzupām un beidzot ar biezzupām, krēmzupām.