meža gaļa
Foto: Shutterstock
Kad mājās tiek atnesta medījuma gaļa, visdrīzāk apjūkam, domājot, kuru daļu vispār no dzīvnieka var ēst, un, ko izdarīt, lai meža gaļa nebūtu tik sīksta. "Tasty" apkopo arī idejas, kā mājās vari pagatavot meža dzīvnieku gaļu garšīgi.

Dzīvnieka veselība un vecums

"Daudzi saka, ka viņiem negaršo meža dzīvnieku gaļa, jo tā nav mīksta," stāsta šefpavārs Māris Astičs. Viņš skaidro, ka no meža dzīvniekiem ēdami daudzi – alnis, briedis, stirna, delikatesēs pat lūsis, kaut arī viņš ir plēsējs, arī āpsis un putni, bet ar mežacūku un bebru gan jābūt ārkārtīgi uzmanīgiem, jo pastāv liels risks dabūt trihinellu. "Jebkurš mednieks pēc iekšējiem orgāniem var pateikt, kāds ir dzīvnieka veselības stāvoklis. Ieteiktu ļoti uzmanīties no mežacūkas gaļas, tas nav tā vērts, lai riskētu ar savu veselību. Mežacūkai der vienīgi ilgstoša termiska apstrāde virs 76 grādu temperatūras vismaz 2 stundas. Bet pārnadžiem, kas ir stirna, briedis, alnis – tiem slimību ir krietni mazāk. Un tos var gan tartaros gatavot, gan vidēji ceptos steikos," stāsta Māris Astičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!