Zoss cepetis
Foto: Shutterstock
Ir jauki ievērot garšīgas tradīcijas, Ziemassvētkos pagatavojot sulīgu gaļas cepeti. Viss ilgais gatavošanas process, un tas, kā mājas palēnām piepilda brīnišķīgs aromāts – tā ir Ziemassvētku svinību noskaņa. Un pēc tam likt uz skaisti dekorēta svētku galda un baudīt. Šobrīd populārākie cepeši joprojām ir zoss un pīle, tāpēc "Tasty" skaidro, kā pagatavot īpaši gardu un sulīgu cepeti.

Kādas gaļas cepeti gatavot?

"Šogad svētku laikā zoss un pīles cepetis cilvēkiem ir ļoti aktuāls, izteikti daudz jāgatavo. Tas liecina, ka cilvēki vēlas kādu vieglāku putna gaļu, salīdzinājumā, piemēram, ar liellopu vai jēru," stāsta pavārs Raimonds Zommers. "Pie pīles un zoss esam pieraduši, bet ļoti garšīgs un sulīgs izdodas tītars. Par to cilvēki aizmirsuši. Ja tītara cepetis sagatavots, tad viņi to nobauda, bet paši neiedomājas gatavot, nezinu, kāpēc tas tā ir. Tāds mazs atgādinājums par to, ka tītars arī ir ļoti labs produkts. Gaļa nedaudz sarkanāka, toties tas izdodas daudz sulīgāks, nekā vista."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!