Gaļas izvēle sautēšanai
Neatkarīgi no tā, vai izvēlies sautēt gaļu spiedienkatlā vai cepeškrāsnī, nepieciešams gaļas gabals ar taukumu. "Sautēšanai nederēs fileja, karbonāde, šķiņķis arī būs sauss. Es ieteiktu kakla karbonādes vai teļa stilba gabalu. Sautējot tauki un cīpsla šķeļas, un gaļa kļūst irdenāka. Kad gatavo liellopa teļa vaigus, būtība ir tāda pati – jāsašķeļ tauki un šķiedras," stāsta pavārs Māris Astičs. "Sautēšanai man ļoti patīk spiedienkatli, un tajos jāliek iespējami cīpslaināks, taukaināks un treknāks gabals. Spiedienkatls sašķeļ visas cīpslas un atstāj garšu. 40 minūtēs jebkurš dzīvnieks tiek sagatavots baudāms un ēdams. Gaļai paliek konsistence un garša, bet tā ir mīksta un sulīga." Pavārs neiesaka griezt ļoti sīkus gaļas gabalus, jo tad tie izšķīdīs.