sautēta gaļa
Foto: Shutterstock
Lai sautētā gaļa būtu patiesi baudāma, nepietiks vien ar gaļas ielikšanu katliņā, pārliešanu ar ūdeni un ātru sautēšanu. Izcilam rezultātam pavārs Māris Astičs iesaka dažādus knifus, piemēram – sautēšanai vislabāk der cīpslains gaļas gabals ar taukumu, vispirms gaļas gabali jāapdedzina uz pannas un jāsautē lēnītēm.

Gaļas izvēle sautēšanai

Neatkarīgi no tā, vai izvēlies sautēt gaļu spiedienkatlā vai cepeškrāsnī, nepieciešams gaļas gabals ar taukumu. "Sautēšanai nederēs fileja, karbonāde, šķiņķis arī būs sauss. Es ieteiktu kakla karbonādes vai teļa stilba gabalu. Sautējot tauki un cīpsla šķeļas, un gaļa kļūst irdenāka. Kad gatavo liellopa teļa vaigus, būtība ir tāda pati – jāsašķeļ tauki un šķiedras," stāsta pavārs Māris Astičs. "Sautēšanai man ļoti patīk spiedienkatli, un tajos jāliek iespējami cīpslaināks, taukaināks un treknāks gabals. Spiedienkatls sašķeļ visas cīpslas un atstāj garšu. 40 minūtēs jebkurš dzīvnieks tiek sagatavots baudāms un ēdams. Gaļai paliek konsistence un garša, bet tā ir mīksta un sulīga." Pavārs neiesaka griezt ļoti sīkus gaļas gabalus, jo tad tie izšķīdīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!