kotletes
Foto: Shutterstock

Kotletes ir tik populāras, iespējams, tāpēc, ka tās var ātri pagatavot un tās salīdzinoši nav tik dārgas. Par kotlešu gatavošanu noteikti nevajag saimnieces skolot, jo katra meistare izveidojusi savu īpašo recepti, par kuru mēs sakām – tādas kotletes, kā gatavo mana mamma vai ome, nemāk neviens. Tomēr ir daži knifi, kas arī zinošām saimniecēm var noderēt, lai kotletes izdodas vēl pufīgākas un garšīgākas. "Galvenais kritērijs ir laba gaļa," saka ēdināšanas uzņēmuma "Lido" ražošanas tehnologs Dmitrijs Buzmakovs, kurš dalās ar "Tasty" ieteikumos kotlešu cepšanā.

Īstās gaļas izvēle


Kotletes nevajadzētu taisīt no saldētas gaļas, citādi tās būs sausākas. Cūkgaļas kotletēm svarīga pareiza tauku daudzuma proporcija. Labāk izmantot šķiņķi ar apmēram 20 procentiem taukuma, lai kotletes nav sausas. Cūkgaļas kotletēm nevajadzētu izmantot karbonādi.
Vistas kotletēm ieteicams miksēt nedaudz filejas ar šķiņķi bez ādas, jo ādā ir ļoti daudz tauku.
Zivju kotletes var gatavot no vietējām zivīm – karpas un līdakas. Zivju kotletēm izmanto fileju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!