makarūni
Foto: Shutterstock
Dažreiz šķiet, ka īpaši gardos kārumus ir tik sarežģīti gatavot, ka nemaz nepamēģinām. Tāpēc "Tasty" iedvesmo tevi pamēģināt uztaisīt mājās eklērus un makarūnus, iesakot knifus, lai tie izdotos perfekti.

Eklēru gatavošanas knifi izcilai garšai un pievilcīgam izskatam

"No manas pieredzes pirmajā reizē eklēri varētu arī nesanākt, jo mīklai jābūt īstajā konsistencē – ja tā būs par šķidru, nevarēs eklēriņus izspiest. Ja cepot virināsi krāsns durtiņas, eklēri saplaks. Jo vairāk olu liksi mīklā, jo šķidrāka tā būs. Tāpēc olas jāliek pa vienai un jāskatās mīklas konsistence," eklēru gatavošanas padomos dalās grāmatas "Veronika virtuvē" autore Veronika Ļevša. "Mīkla katliņā ir jāsaplaucē, nevajag baidīties, ka tā piedegs, bet tā kārtīgi jāapdedzina. Eklēri jācep krāsnī bez ventilatora un grila režīma, jo eklēriem nepatīk mitrums, tad tie var saplakt," iesaka gardēde. Viņa arī iedrošina: "Īstenībā process tik piņķerīgs nemaz nav. Ja taisīsi, ievērojot šos knifus, tad visam jāizdodas." Eklēru gatavošanas process aizņem līdz divām stundām laika, taču rezultāts ir garšas baudas vērts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!