"Skābenes ir pirmie zaļumi, ko es gaidu. Pirms divām nedēļām, kad sākās siltais laiks, tik ļoti gribēju pagatavot auksto zupu no skābenēm, ka speciāli pasūtīju tās no Vācijas, lai ātrāk tiktu pie ilgi gaidītās garšas. Skābenēm ir īpašais skābums, un tas ir lieliskās garšas noslēpums. Skābenes var pat aizvietot citronu, piemēram, pievienojot pie zivs. Domāju, ka šobrīd daudzi noilgojušies pēc zaļumiem un ir patīkami izmantot to, kas izaudzis dārzā." Kā stāsta šefpavārs, skābenes nav kaprīzs produkts. Vienīgi sezonas beigās nevajadzētu izmantot to kātus, jo tie būs kā salmi. Jānis iesaka lasīt sastāvu konservētām skābenēm, jo "esmu redzējis, ka pievieno visādus brīnumus". Un vēl – skābenes nevajag likt metāla traukos, tajos skābenes bojājas. Bet, lai iegūtu pavisam "svaigas" un kraukšķīgas skābenes, var paturēt brīdi ūdenī ar ledu, nosusināt ar salveti un tad tās atdzīvosies pilnā krāšņumā.
Praktiski padomi
Skābeņu bums – gatavojam gardas zupas un pat desertu
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit