popkorns
Foto: DELFI
Ir iespējams pagatavotu tādu našķi, kas neprasa ilgu laiku stāvēt pie plīts, un izmaksu ziņā nav dārgs, pat – lēts! Pirmo reizi nolēmu katliņā uztaisīt karameļu popkornu. Kārums izdevās pat negaidīti labs, un liels trauks ar to izmaksāja zem eiro. Izdevās tikpat gards, kāds kraukšķināts iepriekš, apmeklējot kinoteātri.

Vienīgais nepatīkamais darbs varētu būt katliņa, kurā veidota karameļu mērce, mērcēšana pēc gatavošanas. Bet citādi – ātrs darbiņš virtuvē, kas nudien neprasa daudz pūļu. Īstenībā bija pat patīkams brīdis, kad virtuvi piepildīja sviestā spridzināto popkorna graudu aromāts un dzintara krāsas karamele piesmaržināja telpu. Process ar visa sagatavošanu prasīja nieka 15 minūtes. No sastāvdaļām lielveikalā nopirku kukurūzas graudus popkornam, pārējais bija atrodams mājās – divas ēdamkarotes sviesta, aptuveni simts gramu cukura un pavisam nedaudz ūdens.

Uz vidējas liesmas katliņā izkausē ēdamkaroti sviesta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!