Suši gatavošana - 23
Foto: DELFI
Lai gan karsto suši pagatavošana mājās prasa diezgan ilgu laiku un daudzveidīgas sastāvdaļas, kas sadārdzina izmaksas, tomēr karstie suši ir tik vienreizīgs ēdiens, ka gatavošanas pūles atsver lielisko rezultātu. Tie, kas kaut reizi pamēģinājuši tieši karstos suši, sapratīs, par ko runāju, un diez vai spēs atteikties no tiem. Mans jaunatklājums ir karstie suši kokosriekstu skaidiņu panējumā. No sākuma šķita – kā gan kokosriekstu skaidiņas var iederēties suši, bet izrādās, ka kombinācijā ar "tom kha" garšvielu, kas izmantota suši siera masas "cepurītē", garšo pat ļoti labi. Lai uzzinātu, kā mājās pagatavot karstos suši, devos pie Reiņa Stalbova – "Sushi brothers" ēdienu ideju radītāja un līdzīpašnieka.

Fritēti suši vai ar "cepurīti"

Karstajiem suši, tāpat kā aukstajiem, pamatā ir suši rullis, un tad var izvēlēties divus cepšanas veidus – fritierī vai cepeškrāsnī, sildot siera "cepurīti". Un ko likt uz suši – tā ir pavāra interpretācija. Ja suši fritē, no sākuma veido mīklu, izmantojot tempuras miltus un sajaucot tos ar gāzētu ūdeni vai alu. Uztaisa pankūku mīklai līdzīgu masu. Ieliek rullī dārzeņus, gaļu vai jūras veltes, pēc tam rulli apviļā tikai miltos, un tad – tempuras mīklā. Rulli panē panko rīvmaizē. Suši rullis no ārpuses ir slapjš, un panko rīvmaize tam pielīp. Pēc tam mājas apstākļos var katliņā un lielā eļļas daudzumā fritēt. Suši rullis kļūs no ārpuses kraukšķīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!