Ļoti iespējams, arī tev daudzas interneta plašumos redzētās receptes šķitušas tik vilinošanas, ka esi steidzis tās pagatavot pats. Bet, kā ir ar receptēm, kas atrodamas "TikTok" platformā? Ņemot vērā, ka skatījumu skaits vairākām receptēm pārsniedz pat vairākus miljardus, arī mēs nolēmām virtuvē uztaisīt eksperimentu ar to pagatavošanu un degustēšanu!
Pankūku brokastu pārslas
No populārāko "TikTok" ēdienu saraksta izvēlējāmies piecas receptes, lai pārbaudītu, vai redzētais video formātā un gaidas saskan ar realitāti. Pirmās gatavoju pankūku brokastu pārslas, kas ir mazmazītiņas pankūciņas, kurām pievieno pienu un ogas.
Lai pagatavotu šo ēdienu, jāapbruņojas ar pacietību, jo katra mazā pankūciņa pagatavojama atsevišķi. Šis ēdiens ir lieliski piemērots, lai atsvaidzinātu ierasto ar kādu jauninājumu!Ja izvēlēsies tās pasniegt ar ogām (manā gadījumā avenēm), pastāv risks pienam "sarauties" kunkuļos.
Pankūku mīklai nepieciešams:
- 2 olas
- 250 g kviešu milti
- 35 g sviests
- 2 TK cukurs
- 1 TK vaniļas cukurs
- 1 TK cepamais pulveris
- 300 ml piens
- šķipsna sāls
Pasniegšanai :
- piens
- kļavu sīrups vai medus
- ogas pēc izvēles
Pagatavošana:
- Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru.
- Miltiem pievieno cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.
- Olai un cukuram pievieno miltus, kuros iebērts cepamais pulveris.
- Kad ola ar miltiem sajaukta, pielej pienu. Kārtīgi samaisa, lai neveidojas kunkuļi.
- Izkausē sviestu līdz šķidrai konsistencei un pievieno gatavajai pankūku mīklai. Vēlreiz kārtīgi visu izmaisa.
- Uzliek pannu sildīties uz vidēji karstas uguns. Ielej pannā eļļu.
- Konditorejas špricē iepilda pankūku mīklu. Kad panna uzsilusi, izspiež mazas "podziņas".
- Kad tās gatavas no vienas puses, katru apgriež otrādi un pacep vēl mazu brīdi.
- Kad pankūciņas gatavas, tās atdzesē un liek bļodā.
- Pievieno kļavu sīrupu, ogas un pienu.
Makaroni ar fetas sieru un tomātiem
Iespējams, daudzi šo ēdienu manījuši ne tikai "TikTok", bet arī citās sociālo mediju platformās. Tā ir slavenā fetas pasta jeb makaroni ar fetas sieru un tomātiem. Šķietami ļoti viegls un vienkārši pagatavojams ēdiens, taču visu labo var sabojāt, nedaudz pārspīlējot ar kādu garšvielu. Maltīti var sabojāt tomātu skābā garša, taču, atstājot ēdienu atdzesēties un vēlāk to uzsildot, skābums vairs nebūs jūtams. Tad arī garša būs pat ļoti baudāma!
Lai pagatavotu fetas pastu būs nepieciešams :
- ~ 400 g makaroni (pēc izvēles)
- 200 g fetas siers
- 250 g ķiršu tomāti
- 1 daiviņa ķiploks
- Olīveļļa
- Sāls
- Pipari
Pagatavošana :
- Nomazgā tomātus. Ja tie ir pārāk lieli, pārgriež uz pusēm.
- Ieber karstumizturīgā traukā, ielej olīveļļu un apmaisa.
- Pa vidu tomātiem liek fetas siera gabalu.
- Pieber sāli un piparus pēc garšas.
- Sasmalcina vienu daiviņu ķiploka un arī pievieno tomātiem.
- Cepeškrāsni uzsilda līdz 190 grādiem un cep apmēram 30 minūtes.
- Kamēr tomāti un fetas siers gatavojas, izvāra makaronus.
- Fetas sieru ar tomātiem izņem no cepeškrāsns un samaisa.
- Masai pievieno iepriekš izvārītos makaronus un vēlreiz samaisa.
- Pasniedz ar iecienītākajām mērcēm vai zaļumiem!
Kraukšķīgā kartupeļu uzkoda
Kartupeli iespējams pagatavot visdažādākajos veidos, un "TikTok" lietotāji piedāvā kraukšķīgo kartupeļu variantu, kas ir diezgan viegli un vienkārši realizējams. Ieteiktu kartupeļus griezt diezgan biezās šķēlēs, jo pretējā gadījumā tie var izjukt vai cepot kļūt pārāk plāni. Tad no mīksti kraukšķīgajām kartupeļu šķēlītēm nebūs vairs ne ziņas, ne miņas! Ja nevēlies, lai kartupeļi "peldētos" eļļā, garšvielu maisījuma gatavošanā uzsvaru liec tieši uz garšvielām, eļļu atstājot otrajā plānā.
Pagatavošanai:
- 3-4 vidēja lieluma kartupeļi
- 50 ml eļļa
- 3 ĒK sviests
- ½ TK sāls
- ½ TK pipari
- ¼ TK asā paprika
- ½ TK ķiploku sāls
- ½ TK pipari
- ¼ TK persilāde
- ¼ TK garšviela gaļai
- Parmezāna siers
Pagatavošana :
- Nomazgā un nomizo kartupeļus.
- Nogriez sānus, lai veidojas četrstūris.
- Izveidoto četrstūri sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
- Vienā šķēles pusē veic vertikālus iegriezumus, otrā pusē – diagonālus. Iegriezumi obligāti veicami tikai līdz pusei.
- Šķēles liek verdošā ūdenī vārīties 4 minūtes.
- Sagatavo garšvielu maisījumu.
- Eļļai pievieno kausētu sviestu, sāli, piparus, aso papriku, ķiploku sāli, piparus, persilādi un gaļas kopējo garšvielu. Visu kārtīgi samaisa.
- Kad kartupeļi izvārījušies, tos kārto uz cepampannas, kurā ieklāts cepampapīrs. Apsmērē ar garšvielu maisījumu.
- Cep cepeškrāsnī 180 grādos, apmēram 40 minūtes, līdz tie zeltaini brūni.
- Uz mazās rīves sarīvē sieru.
- Pēc 20 cepšanās minūtēm kartupeļiem pārber sieru un turpina cept.
- Pasniedz ar zaļumiem vai iecienītāko mērci.
"Vegānu vista"
Vegānisks uzturs daļai sabiedrības ir ikdiena, un arī "Tiktoka" pasaulē ir vairāki ēdieni, kurus viņi var izmēģināt. Mūsu nākamā eksperimenta pamatā ir milti un ūdens, un platformas lietotāji to sauc par "vegānu vistu" (jo tā struktūra un izskats mēdz atgādināt vistas gaļas ēdienus). Varētu šķist – kas gan tur grūts – sajaukt miltus ar ūdeni, taču šo ēdienu pagatavot tā, lai būtu garšīgi un baudāmi gan vēderam, gan acīm, var būt sarežģīti. Tas, diemžēl, neizdevās arī man. Iespējams, mīklas bumbu par daudz "izmazgāju". Tāpat neveiksmes iemesls varētu būt pārāk īss mīklas atpūtas laiks starp skalošanu un cepšanu, taču, lai to noskaidrotu, būs man jāeksperimentē vēlreiz!
Lai pagatavotu, nepieciešams:
- 100 ml ūdens
- 200 g kviešu milti
- Eļļa cepšanai
- Dārzeņu buljona kubiņš
- ½ TK garšviela gaļai
- ¼ TK čili
- ¼ TK persilāde
- ½ TK melnie pipari
- Škipsiņa sāls
Pagatavošana:
- Bļodā ieber kviešu miltus un pievieno ūdeni.
- Maisa ar rokām, līdz izveidojas mīklas bumba. Ja līp pie rokām, jāpievieno vēl milti.
- Kad izveidojusies bumba, bļodu apsedz ar follija loksni un liek uz stundu atpūsties.
- Pēc stundas sagatavo tukšu bļodu ar ūdeni un sāk skalot mīklas bumbu.
- Ūdeni dažas reizes būs jāmaina, bet jāmazgā, līdz ūdens ir gandrīz caurspīdīgs.
- Bumbu savirpina, sasien un liek vēl uz stundu atpūsties.
- Pēc pēdējās "atpūtas" pievieno garšvielas.
- Visu vēlreiz izmīca, savirpina un sasien mezglā.
- Cep plānā eļļas slānī, uz vidēji lielas uguns, no abām pusēm, līdz bumba kļūst zeltaini brūna.
- Glāzē ūdens izšķīdina dārzeņu buljona kubiņu un lej pannā.
- Atstāj sutināties 30 minūtes uz mazas uguns.
- Pasniedz ar sautētiem dārzeņiem vai salātiem.
Četrdaļīgais vraps
Kas jauns un nebijis brokastīs izklausās pēc lieliska dienas sākuma! "TikTok" lielu popularitāti iemantojis vraps, kurā var likt visu, kas ledusskapī un ko sirds kāro. Tas sastāv no tortiljas "maizītes" un dažādiem pildījumiem, ko izmantot. Šo brokastu ēdienu iespējams gatavot gan sāļu, gan saldu. Šoreiz gatavoju sāļo brokastu vrapa variantu, taču kārtīgi apsver, cik liela tortiljas maizītes tev būs nepieciešamas (jo mazāka maize, jo mazāk tajā varēs ielikt, kā arī, iespējams, sastāvdaļas kritīs laukā). Gatavojot vrapu, labāk izmantot nevis karstmaižu tosteri, bet gan grillveida, tādējādi izvairoties no tostremaižu aparāta radītās līnijas.
Pagatavošanai nepieciešams:
- Tortiljas vraps
- 1 tomāts
- 2 šķēles bekona
- Daži gabaliņi sīpola
- ½ avokado
- Dažas šķēles siera
- Kečups vai majonēze
Pagatavošana :
- Sagatavo tortiljas pamatni, ar nazi iegriežot līniju no malas līdz vidum.
- Uz aci sadala apaļo tortilju četrās daļās.
- Vienā daļā kārto sieru, nākamajā avokado.
- Uz pannas uzcep 2 šķēles bekona.
- Trešajā daļā uzsmērē kečupu un klāj izcpeto bekonu.
- Tad sagriez šķēlēs tomātu un sīpolu. Tos kārto ceturtajā daļā.
- Kad viss izvēlētais salikts, tortilju loka kopā no iegrieztās līnijas uz augšu.
- Pēc kabatiņas izveidošanās to liek tosterī un cep, līdz siers izkusis un viss izcepies.
- Griež uz pusēm un bauda kopā ar rīta kafiju vai tēju.