Foto: LETA

Valmieras pusē “Vīnkalnos” jau vairākus gadus saimnieko šova “Īstās latvju saimnieces” otrās sezonas uzvarētāja Zanda Žentiņa. Latvijas Televīzijas raidījums “Pārtikas revidents” jaunākajā epizodē dodas pie viņas ciemos, lai noskaidrotu, kā pareizi siet īstu Jāņu sieru.

Šī siera recepti saimniecei iemācījusi vecmāmiņa, un arī viņa ir to paredzējusi nodot savu mazmeitu pūrā. Galvenās siera sastāvdaļas ir svaigpiens un biezpiens: "Var izvēlēties dažādus biezpienus – vājpiena vai pilnpiena, ar lielāku vai mazāku procentu, bet man vienmēr patīk paņemt vājpiena biezpienu, jo es izmantoju ļoti treknu pilnpiena pienu," stāsta saimniece.

Lai pagatavotu Jāņu sieru, vajadzēs arī sviestu, olas, ķimenes un sāli, kā arī citronu. Citrons ir nepieciešams tāpēc, ka skābāks biezpiens labāk sarauj pienu. Bet, tā kā mūsdienās veikalā pieejams svaigs biezpiens, trūkstošo skābumu tam var piešķirt citronu sula.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!