Foto: Shutterstock
Kad iedomājamies klasisko rauga mīklu, prātā nāk pīrāgu smarža, pašceptās plātsmaizes un citi gardumi, ko baudām gan Jāņos, gan citos īpašos notikumos. Klājot svētku galdu un gatavojot cienastu viesiem, svarīgi sākt ar izcilas rauga mīklas pagatavošanu.

Atsaucot atmiņā "Herkuless" otro Cepamakadēmiju "Svētku našķi", kurā tapa dažādi gardumi gadumijai, ielūkosimies gudrībās, kā panākt, lai pīrāgi no rauga mīklas vienmēr izdotos mīksti, gaisīgi un gardi!

Rauga mīklas pielietošana ir daudzpusīga – no tās var gatavot gan picu, gan arī pīrādziņus, smalkmaizītes un dažādas plātsmaizes. Gatavošanas mērķis noteiks, kuru no piedevām izmantot, jo, piemēram, pīrādziņiem varam pievienot olu, bet picas mīklā to parasti nedara.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!