Ķiršu kātiņu tēja ir viens no franču sieviešu mazajiem, šarmantajiem noslēpumiem. Šī tēja ir dabas dots diurētisks prettūskas līdzeklis, kurš jauki garšo un izskatās nevainojami.
Pagatavošana ir pavisam vienkārša – tīrot ķiršus, savāc kātiņus, nomazgā un izžāvē. (Tēju var vārīt arī no svaigiem un nežāvētiem kātiņiem.) Uz glāzi ūdens ņem nelielu sauju ar kātiņiem, pavāra 10 minūtes un atstāj uz 10 minūtēm ievilkties. Šķidrumu – ne vairāk kā trīs tasītes dienā – dienas laikā lēni malko kā vēsu tēju no ļoti skaistas krūzītes. Stils pāri visam!
Turpinājumā – vēl daži franču virtuves noslēpumi. Ohlala!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit