Laikā, kad katrs uzskata par savu pienākumu pateikt kādu jociņu par kabačiem un visās siltumnīcās gozējas sulīgi, nogatavojušies tomāti, ir vērts apdomāt, ko no bagātīgas vasaras ražas var pievienot savam dzērienam. Dzērienu pazinējs Arvis Zēmanis kopā ar veikalu tīkla “AlkOutlet” ekspertiem, domājot par jaunās ražas apstrādāšanu, piedāvā palūkoties tālāk par vecmāmiņas marinējumu receptēm un mudina dārzeņus izmantot dažādos alkoholiskos kokteiļos.
Kokteiļu klasika – tomāti!
Vasaras sārtvaidzis tomāts ir bagāts ar košu krāsu, lielisku garšu un vērtīgām uzturvielām, taču tikai retais zina, ka tomāts ir dabīgs piektās garšas "umami" avots, tāpēc šim dārzenim ir sava vieta arī kokteiļu pasaulē. Gandrīz visi ir kaut ko dzirdējuši par "Asiņaino Mēriju", kas nav vis slepkavojoša dāma no šausmu filmas, bet gan kokteilis ar degvīnu un tomātu sulu. Izmanto savas "Asiņainās Mērijas" pagatavošanai svaigus tomātus, kas sablendēti un izberzti caur sietu, un tu atklāsi pavisam jaunas šī kokteiļa nianses. Papildini tomātu sulu ar tekilu, nevis degvīnu, un baudi "Asiņainās Mērijas" meksikāņu māsīcu "Asiņaino Mariju". Ir tomāts – ir varianti!