Nerūsējošā tērauda pannām bez pārklājuma ir daudz priekšrocību, sākot no vides draudzīguma līdz daudzpusībai un ilgmūžībai. Tās ir viegli kopjamas, ērti lietojamas un karstumizturīgas, un tās var mazgāt trauku mazgājamajā mašīnā, kā arī likt cepeškrāsnī. Šīm pannām ir izturīga virsma, kas neplaisā un palīdz vienmērīgi sadalīt cepamo eļļu vai sviestu un zemākā temperatūrā ēdienu apbrūnina efektīvāk nekā čuguna pannas vai pannas ar pārklājumu.
Ne velti restorānos visbiežāk tiek izmantotas tieši nerūsējošā tērauda pannas bez pārklājuma, jo tās ir izturīgas, ēdienam piešķir tādu "superkraukšķīgo" brūnumu un iespējams izmantot dažādos veidos – tās ir lietojamas kā uz plīts, tā arī cepeškrāsnī. Pannas iztur arī augstu temperatūru, gatavojot ēdienu uz atklātas uguns liesmas.