Šis ir karsts laiks gan zemnieku saimniecībās, gan mūsu virtuvēs – konservēšanas sezonai cauri burbuļojošo katlu tvaikiem vēl galu neredz! Rūta Beirote no zemnieku saimniecības "Zutiņi" Krimuldas novadā apkopojusi jaunākās garšaugu tendences gurķu marinēšanā un dalās ar savas ģimenes pieredzi. Z/S "Zutiņi" ir neliela ģimenes saimniecība Krimuldas novadā, kurā audzēšana notiek saskaņā ar prātu, sirdi, sirdsapziņu un senču vērtībām.
"Kādi garšaugi gurķu marinēšanai ir vispiemērotākie – to šobrīd mums bieži jautā. Un kā nu ne – ir vasaras beigas, teju katrā mājā šķind burkas, smaržo gurķi un kūp garaiņi no marinādes katliem – ir lielais gurķu konservēšanas laiks. Ielikt pāris burciņas vai pieslānīt pagrabu līdz durtiņām – tas atkarīgs no katras namamātes entuziasma, bet senais ziemeļnieku gēns – gatavot krājumus bargajai ziemai – tas joprojām izpaužas teju katrā no mums.