Kaltēšanai vislabāk ņemt baravikas un bekas – šo sēņu maigā, bet reizē kompaktā struktūra ir kā radīta kaltēšanai, jo kaltēšanas laikā neizjūk.
Vispirms sēnes notīra – nokasa kātiņu, noņem poraino daļu. Tad atdala kātiņu un sagriež to smalkās, apmēram 5 milimetru plānās šķēlītēs. Tāpat sagriež arī cepurīti. Tur, kur sēnes kātiņš ir kopā ar cepurīti, protams, var mēģināt griezt glītas šķēles, kas veido sēnes siluetu, bet jēgas tam maz, jo kaltējot sēnes sačervelējas un no glītās formas tāpat nekas daudz pāri nepaliks. Bet mēģināt var, ja izdodas, kaltētais sēnes siluets būs labs rotājums.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit