Pērnvasar viesojos Pērnavā pie kādas ģimenes, kas savā īpašumā ierīkojusi mājas kafejnīcu "Kirss Toidul". Saimnieks grilēja lasi, blakus tika karsēta ūdens baļļa, bet sieva jau rosījās virtuvē, gatavojot mūsu kompānijai poke bļodas un siera kūku. Saimnieks mūs brīvbrīdī izveda pa dārzu, rādot dobes un bišu stropus. Savukārt šī gada jūlijā apmeklēju mājas kafejnīcu Kuldīgas pusē, kur aug asākie Kurzemes čili, – "Pepperdog". Aplūkojām gan to, kā tiek audzēti čili, gan samīļojām saimniecības vistiņas. Tās bija sirsnīgas un jaukas ciemošanās! Un mājās gatavotais ēdiens bija debešķīgs! Mājās gatavotu ēdienu, protams, nevar salīdzināt ar smalka restorāna maltīti un kulinārajiem šedevriem, bet, piekritīsiet taču, mājās gatavots ēdiens ir ar pievienoto vērtību, gatavots ar mīlestību un rūpēm. Un, ja vēl saimnieki pastāsta par savām mājām un ikdienu, tad reizēm šķiet, ka pat desertu nevajag, jo saldajā ēdienā jau ir saimnieku stāsts.
Interese par mājas kafejnīcām aug
Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.
Lūdzu, uzgaidi!
Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...
Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv