zupa, virtuve, fail, neizdodas
Foto: Shutterstock
Vāri gardu zupiņu pusdienās, sablendē, bet – tumīgas biezzupas vietā sanākusi… šķidrzupa. Varbūt ūdens vai buljons bija par daudz, varbūt proporcijas receptē bija nepareizas – kas to lai zina. Tā noteikti gadās arī labākajiem pavāriem, tikai neviens to neuzzina, jo – jebkuru pārāk šķidru zupu var sabiezināt un satumēt. Gadās, ka beigās tā garšo vēl labāk, nekā domāts.

Ir vairākas metodes, kā zupu padarīt biezāku un tumīgāku – gan biezzupu, gan jebkuru citu zupu (ja vien plānā nav dzidra buljonzupa).

Vienkāršs paņēmiens, kādu izmanto arī restorānu pavāri, ir pievienot zupai samīcītu vai sarīvētu vārītu kartupeli. Kartupeļu daudzums atkarīgs no zupas katla tilpuma. Dzirdēts arī, ka dažas namamātes kartupeļa vietā (vārīts kartupelis ne vienmēr ir pie rokas – neviens taču negatavojas tam, ka zupa nesanāks!) pārāk šķidrai zupai pievieno arī sauso kartupeļu biezputras pulveri, un rezultāts tas pats. Te gan jāuzmanās, viena ēdamkarote pulvera varētu būt pietiekami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!