cepti ķiploki, uzkoda
Foto: Shutterstock
Kad nolemsi mājās pagatavot ceptus ķiplokus, atceries, ka pabrīdinājām, ka māja smaržos reibinoši labi. Jā, cepti ķiploki sajauks galvu vislabākajā nozīmē. Cepeškrāsnī ķiploki pārvēršas no asiem un pikantiem līdz krēmīgiem un mīkstiem... Cepts ķiploks klājas kā sviests un ir viena no labākajām lietām pasaulē!

Vai esi ķiploku cienītājs? Vai receptē pievieno 12 ķiploka daiviņas, ja ir vajadzīgas tikai divas? Vai tu "kūsti", iedomājoties par ķiploku sviestu? Ja tā, tad pavisam noteikti zini ceptu ķiploku burvību.

Patiesi, tie, kuri ir baudījusi ceptus ķiplokus, ir atzinuši, ka tie ir apbrīnojami. Lai gan tas nav nekas jauns, tas pēdējā laikā ir atdzimis pat "Tiktok" vidē. Lai gan pavisam nesen šajā platformā pieprasītākā recepte bija saputota kafija, tagad jaunākais trakums ir saturs par un ap ķiplokiem ikviens dalās ar saviem paņēmieniem, kā ķiploku daiviņas pārvērst mīkstā, smērējamā sviestā. Nu, piemēram, tur iespējams atrast dažādas receptes ķiploku maizei, 60 daiviņu ķiploku zupai, ķiploku-kartupeļu biezenim, ceptam ķiploku sviestam, kā arī ceptam ķiploku trifeļu sviestam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!