Foto: Shutterstock
Asinsdesas ir tradicionāls ēdiens Latvijas un citās Eiropas virtuvēs, kā arī tās pazīst Amerikā, Āzijā un pat Āfrikā. Gada nogalē asinsdesas ir viens no pieprasītākajiem produktiem, atzīst gaļas pārstrādes uzņēmuma "NOO Cepeškungs" pārdošanas vadītājs Juris Grīnbergs. Lielā mērā tas saistīts ar tradīciju, ka rudenī un īsi pirms ziemas saulgriežiem jau izsenis tika gatavotas asinsdesas.

“Agrāk asinsdesas un putraimdesas prata pagatavot gandrīz katrā mājā, bet, mainoties dzīvesveidam, tagad pārsvarā gandrīz visu patēriņam nepieciešamo daudzumu nodrošinām mēs – gaļas pārstrādātāji. Mūsu vērojumi liecina, ka steidzīgajā dzīves ritmā cilvēki aizvien lielāku vērību pievērš tam, lai pagatavotu ātri, tomēr viņiem ir arī svarīgi, lai ēdiens labi garšotu. Viens no šādiem ēdieniem ir tieši asinsdesas, ko var likt galdā jau pēc 15-20 minūtēm!” novērojis Grīnbergs.

Bet kā pareizāk cept? Uz pannas vai cepeškrāsnī?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!