“Agrāk asinsdesas un putraimdesas prata pagatavot gandrīz katrā mājā, bet, mainoties dzīvesveidam, tagad pārsvarā gandrīz visu patēriņam nepieciešamo daudzumu nodrošinām mēs – gaļas pārstrādātāji. Mūsu vērojumi liecina, ka steidzīgajā dzīves ritmā cilvēki aizvien lielāku vērību pievērš tam, lai pagatavotu ātri, tomēr viņiem ir arī svarīgi, lai ēdiens labi garšotu. Viens no šādiem ēdieniem ir tieši asinsdesas, ko var likt galdā jau pēc 15-20 minūtēm!” novērojis Grīnbergs.
Bet kā pareizāk cept? Uz pannas vai cepeškrāsnī?
Asinsdesas uz pannas var izcept ātrāk (lai apvalks neplaisātu, var iedurt pāris vietās ar dakšiņu), toties cepeškrāsnī ceptajām vienmērīgi veidojas kraukšķīgāka dabīgā apvalka garoziņa. Cepot uz pannas, kad tā silta, asinsdesu sadursta ar dakšiņu un liek cepties uz pannas. Cep no katras puses aptuveni 10 minūtes, ik pa laikam apgriežot uz otru pusi.
Cepšanas metodes var būt dažādas – var, piemēram, izmantot cepšanai paredzēto stikla trauku, tajā ielejot nedaudz eļļu vai pievienojot kādu citu cepšanai paredzēto taukvielu. Var cept arī bez taukvielām, cepešpannā ieklājot cepampapīru.
Kad desiņas gatavas, baudi ar skābu krējumu, brūkleņu ievārījumu vai kādu čatniju. Lai labi garšo!