Mīkla, raugs, cepšana
Foto: Shutterstock
Raugam ir milzu nozīme. Tas, vai Ziemassvētku vakarā pīrādziņi būs mīksti, ķimeņmaizītes gana pufīgas un biezpiena plātsmaize nesakritusies, būs atkarīgs arī no tā, cik labi būs uzrūgusi mīkla. Kādu raugu labāk izvēlēties?

Jāsāk ar to, ka visos raugos ir mazās čaklās rauga šūnas, kas mazliet ātrāk vai mazliet vēlāk, bet lieliski izdara savu darbiņu. Dažādu rauga veidu lietošana atšķiras, bet, pareizi raugu atmodinot, noderēs jebkurš rauga veids, kas domāts cepšanai.

Svaigais raugs – klasika

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!