pīle, pīles krūtiņa, cepetis, pīles cepetis
Foto: Shutterstock
Mūzikas un gandrīz ideālo vakariņu fanu aprindās tikko sacēlusies minivētra, vērojot, kā kāds mūziķis gatavoja pīles krūtiņu. Nu kurš gan liek pīli uz aukstas pannas?! Bet varbūt – liek? Kā tad īsti ir pareizi?

Vispirms svarīgi atcerēties, ka pīles, citu putnu gaļu un vispār gaļu nevajag cept tikko izņemtu no ledusskapja. Tai jāļauj pastāvēt kādu pusstundu un sasilt līdz istabas temperatūrai.

Par auksto pannu runājot, šefpavāri un citi gatavošanas guru apgalvo: jā, pīles krūtiņu cepot, tā jāliek cepeškrāsnī uz aukstas pannas – ar ādu uz leju. Tādējādi gaļa sasils pamazām, atdos taukus, kārtīgi izcepsies un, kas svarīgi, āda uzreiz neapdegs, bet cepsies pamazām, būs jauki brūna un kraukšķīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!