Šokolāde saistās ar bērnības atmiņām, greznību, jutekliskumu, un tā ir plaši lietota dažādās kūkās, cepumos un citos kārumos. Vienlaikus tā ir niķīga izejviela. Lai ar rokām gatavotais šokolādes gardums – trifeles, brauniji vai torte – sanāk "kā no žurnāla vāka", jādarbojas lēni un pārdomāti. "Tiamo grupas" radošā direktore Daiga Veismane atklāj noslēpumus, kas ir pamatā garšīgiem un estētiski baudāmiem šokolādes meistardarbiem.

Pateicoties smaržai un garšai, šokolāde, tāpat kā garšvielas, var izraisīt atkarību, turklāt tā paaugstina endorfīnu jeb laimes hormonu līmeni. "Tieši tāpēc šokolāde ir jābauda lēni. Gluži kā mūzika. Tai jādod brīva telpa, pēc katra nākamā gabaliņa jārod mirklis laika, lai garša saslēdzas ar maņām, atmiņām un rada to patīkamo izjūtu, kas saistās ar mīlestību un labu garastāvokli," stāsta Daiga Veismane.

Kā izvēlēties īsto šokolādi?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!