olu kultenis, bekons
Foto: Shutterstock
Olu kultenis ir viens no noslēpumainākajiem ēdieniem pasaulē – ik pa laikam kāds nāk klajā ar savu versiju, kā panākt, lai kultenis ir čagans, maigs, nesaplacis, nu, vārdu sakot, ideāls. Taču ideālā olu kulteņa noslēpums joprojām līdz galam nav atklāts. Varbūt šoreiz?

Portāls "Food&Wine" regulāri pievēršas ideālā olu kulteņa mistērijai. Ir izskanējuši daudzi un dažādi minējumi, kas olu kulteni padara par ēdienu ar lielo burtu. Maisīšana ar koka lāpstiņu, pareiza maisīšana virzienā no ārpuses uz centru, nedaudz saldā krējuma pie olu maisījuma, dzeltenuma un baltuma kulšana atsevišķi utt. Tagad ir jauns pavediens! Vislabākais – to var izmēģināt ikviens un tūlīt. Iespējams – beidzot ideālā olu kulteņa noslēpums atklāts!

Šefpavārs Toms Količio atklājis savu ideālo paņēmienu, kā pagatavot vienkārši ideālu olu kulteni, kas ir maigs, viegls un vienlaicīgi pilnīgi izcepies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!