Foto: Shutterstock
Iedomājies, esi atradis supergardu cepumu vai vafeļu recepti, domās jau našķojies ar to, dungodams velc ārā bļodu un sāc gatavot. Recepte atvērta, pieliekamais un ledusskapis vaļā: milti – ir, cukurs – ir , šokolāde – maz, bet ir, olas...? Olu nav! Veikals ciet! Vieni kaimiņi nav mājās, bet otri ir vegāni. Panikai nav pamata, jo olas iespējams aizstāt. Laiks izmēģināt, ko jaunu!

Visbiežāk olu klātbūtne nepieciešama dažādos konditorejas izstrādājumos – pankūkās, mafinos, vafelēs un dažādos cepumos. Ola ir tā, kas palīdz mīklai turēties kopā, tā palīdz gardumiem neizjukt uz pannas un galarezultātā iegūt apetelīgu formu. Olu pievienošana garantē arī gardā našķa mīksto pufīgumu.

Čempioni olu aizstāšanā ir vegāni. Ir vērts nošpikot un izmēģināt kādu no variantiem. Zemāk uzskaitītie veidi vislabāk derēs tieši konditorejas izstrādājumu pagatavošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!