Kartupeļi, vārīšana
Foto: Shutterstock
Zinot dažus kartupeļu uzglabāšanas un vārīšanas trikus, tos var pagatavot īpaši gardi – arī tad, ja gadās kāda ķibele vai paši kartupeļi nav īpaši izdevušies.

1939. gadā izdota grāmata "1000 zelta padomu namamātēm un katram pilsētā un uz laukiem" aptver teju visas dzīves jomas, lai, kā grāmatas apakšvirsrakstā teikts, padarītu dzīvi vieglāku, skaistāku un jaukāku. Sava daļa padomu veltīta kartupeļiem. Lūk, kādi zelta padomi, kas noderēs arī šodien!

Foto: Shutterstock

Kartupeļus vārīšanai liek siltā ūdenī, jo tad tie garšo daudz labāk.

Kartupeļus, kas dabūjuši vieglu salu, var glābt, ja tos uz dažām stundām ieliek aukstā ūdenī.

Veci kartupeļi garšo labāk, ja ūdenim, kurā to vāra, pielej drusku etiķa.

Veci kartupeļi nekļūst tumši un labāk garšo, ja vārīšanas ūdenim pielej drusku piena.

Ūdeņaini kartupeļi kļūst atkal miltaini, ja tos kādu laiku žāvē krāsns priekšā.

Kartupeļi jāmizo, cik iespējams, plānām mizām, jo vērtīgākās vielas atrodas tūlīt zem mizām.

Foto: Shutterstock

Kartupeļu plāceņi labāk sagremojami, ja tiem pieliek drusku cepamā pulvera.

Piedegušus kartupeļus var ēst, ja tos no jauna ieber aukstā ūdenī un uzvāra; ūdeni nolej, tikko tas uzvārās.

Pārsālītus ēdienus dažreiz var glābt, ja tajos ieliek gabaliņu dabiskā sūkļa vai nomizotas zaļa kartupeļa ripas, vai vāra ēdienu kopā ar sudraba karoti.

Peles attur no kartupeļiem, ja zem tiem noliek paegļa zarus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!