bērza sulas
Foto: Shutterstock
Sācies bērzu sulu laiks. Bērzu sulas izsenis bijis mūsu spēka dzēriens un, labi norūdzis, – arī latviešu "šampanietis". Taču sākumā sulas gribas negausīgi dzert lieliem malkiem – tāpat vien, tīras.

Tas ir skaists pavasara rituāls – pasmelt no sulas spaiņa turpat pie bērza un baudīt pirmos sulas malkus. Mazliet salst zobi, bet sirds gavilē, un sajūta ir tāda godbijīga, it kā dzertu tīru dzīvību.

Tiesa, daudzi tagad izmanto modernākus sulas savākšanas paņēmienus, kad sula tek uzreiz maisā, tādējādi izvairoties no sīkiem kukainīšiem un gružiem, kas sakrīt sulas spainī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!