vīns ēdienos
Foto: Shutterstock
Alkohols darbojas līdzīgi kā sāls – pastiprina pagatavotā ēdiena garšu. Tieši tik vienkārši! Par reibumu, ēdot termiski apstrādātu ēdienu, arī nav jāuztraucas – grādi sen būs iztvaikojuši. Ja ir vēlme pēc reibuma, tad alkohols jāmalko no glāzes, gatavojot ēdienus ar alkoholu.

Vīns zupām, sautējumiem, mērcēm, biezputrām un marinādei


Vīni lieliski noder dažādām marinādēm – kā baltais, tā sarkanais vīns gaļu padarīs mīkstu un aromātisku. Baltvīnu labāk izvēlēties zivju un vistas marinādei, bet "smagākās" gaļas – liellopu un medījumu atstāt sarkanvīna ziņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!