Dārzeņi cepeškrāsnī vienmēr ir laba ideja – kā rudenī, tā pavasarī. Prasmīgi tos bagātinot ar dažādām garšvielām, rezultātā tiek iegūts gards un sātīgs ēdiens, ko var ēst vienu pašu vai izmantot kā piedevu. Viss atkarīgs no izsalkuma pakāpes un ēšanas paradumu pārliecības.
Protams, ka kartupelis, kurš pagrabā pavadījis visu ziemu, nevar sacensties ar jauno kartupelīti, kurš, bagātīgi pārbērts ar dillēm un papildināts ar gaileņu mērci, ir dievu ēdiens. Protams, ka nupat no dobes izrauts burkāns ir daudz kraukšķīgāks un smaržīgāks par to, kurš pārdzīvojis garu ziemu!
Bet arī vecie dārzeņi ir pelnījuši, ka tiem izrāda cieņu pagatavojot, nevis aizstāj ar Itālijas un Francijas jaunuļiem. Ja rudenī pagatavotie dārzeņi neprasa nekādas īpašas garšvielas, tad pavasarī gan sagurušajiem dārzājiem jāpiešķir jauna elpa.