Milti sen vairs nav tikai milti. Veikalā var pat apjukt no piedāvājuma, 1.šķira un augstākā labuma milti, konditorejas un pašbriestošie... Kā nekļūdīties izvēlē? Kuri milti garantē pufīgus kēksus, bet kuri – gaisīgu biskvītu?
Konsultē Zoja Bulko, Valmieras tehnikuma laborante un aizrautīga kūku, cepumu un citu konditorejas izstrādājumu gatavotāja. Konditoreja ir viņas sirdslieta vairāku gadu garumā.
Gluži tāpat kā vīnogas, kas pārtop vīnā, graudi pārtop miltos, un tos ietekmē laikapstākļi, nobriešanas ātrums, saulaino un lietaino dienu skaits. Jārēķinās, ka dažādos laikos pirkti vieni un tie paši milti var uzvesties citādi un viena un tā pati recepte var neizdoties, tādēļ miltus vislabāk nepievienot visus uzreiz, bet pa daļām, vērojot, kā veidojas mīkla. Iespējams, ka vajadzēs papildināt ar miltiem, vai tieši otrādi – milti paliks pāri.