deserti burciņās
Foto: Shutterstock
Kur to visu saliks? Kā to visu ēdīs? Neņems tak' līdzi rasola spaini un putukrējumu ar' nekuls meža vidū! Gatavojoties piknikam vai ballēšanai pie dabas, beigu beigās jāpaliek pie ceptas gaļas un čipsiem ēdienkartē, jo tā vienkāršāk. Bet arī piknikā var eleganti ēst visu, ko ēstu mājās pie balta galda ar smalku porcelānu un atšautu mazo pirkstiņu. Visu, sākot no siļķes kažokā līdz tiramisu, var salikt burciņās!
Burciņas ir viens universāls trauks, nudien. Iegūstot līdera pozīcijas ievārījumu un konservējumu frontē, tās jau vairākus gadus ir ieņēmušas arī svarīgu vietu arī hipsterīgās kafejnīcās un jaunu un bezgala stilīgu cilvēku ballītēs. Iespējams, kādu var mulsināt, saņemot alu vai sidru burciņā – sak, vai tad tiešām glāzes beigušās? Jādomā, ka burciņu parādīšanās bāros ir arī ekonomiski pamatota: burciņas labāk tur dzīves svētku spiedienu un tā neplīst kā glāzes. Labs ieguldījums ilgtermiņā!


Šķiet, ka ap kovida laiku burciņas piedzīvoja vēl vienu slavas mirkli, kad ēdieni burciņās kļuva mazāk par stilīguma, vairāk par higiēnas apsvērumu vadītu atribūtu. Visiem ņemt salātus no vienas bļodas, grābstīties gar vienu un to pašu gaļas plati vai augļu šķīvja pēkšņi kļuva nevis draudzīgi un saprotami, bet bīstami. Ja ballītē katrs pagrābj savu uzkodu vai saldēdiena burciņu, nekāda grābstīšanās, divi metri, un visiem drošāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!