bazilika pesto, piesta
Foto: Shutterstock
Ir lietas, ko itāļiem labāk nestāstīt. Piemēram, to, ja pesto gatavo blenderī. Jo pesto un blenderis nav savienojami. Paštaisīts pesto ir caur un caur dabīgs produkts, un nevajag sevi aplaupīt, sametot visas sastāvdaļas blenderī un nospiežot pogu. Process ir daļa no pesto baudas!
Vispār jau virtuves tehnika ir pārvērtēta, goda vārds. Tik daudz produktu, ko varētu saberzt, sajaukt vai sakult ar roku, mēs metam blenderī vai mikserī. Ko iegūstam? Trīs minūtes dārgā laika? Es piederu pie tiem, kuri uzskata, ka roku darbs virtuvē ir ne ar ko neaizstājams un ka tieši roku darbs piedod ēdienam to īpašo garšu, ko nespēj pat smalkākā virtuves tehnika.

Manuprāt, ir lietas, kas tiešām jāgatavo ar rokām – un pesto noteikti ir tāds ēdiens. Berz kā berzuši tūkstošiem gadu pirms tevis un caur smaržu un sajūtu – jā, mazliet raganiski un pirmatnēji! – savienojies ar kādu romieti senajā Romā. Jo tieši no turienes nāk pesto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!