svaigas zivis
Foto: Shutterstock
Slavenais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš mēdza teikt, ka nekas nav sliktāks par pārceptu zivi. Taču veca un smakot sākusi zivs, šķiet ir vēl sliktāk. Kā nepārnest mājās sabojātu zivi un kam jāpievērš uzmanība, to pērkot?

Lai nopirktu labu zivi, būs vajadzīgas divas maņas – oža un redze, kā arī papildus noderēs drosme. Zivi pērkot, nederēs kautrīgums, to gan atstāt mājās, jo, lai neatnestu mājās vecu zivi, tā jāaposta un jāieskatās tai acīs! Jā, tieši tā! Jāieskatās acīs kā cilvēkam, kurš tev mēģina kaut ko samelot, bet, redzot stingro acu skatienu, sajūtas vainīgs un nodur galvu.

Tātad zivs acīm jābūt dzidrām un stingām, ja tās ir duļķainas, un skatiens kā dzērājam, ja acis izplūdušas vai aizplūdušas, tad šo randiņu vari beigt– te nekāds vakariņu vai pusdienu romāns nesanāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!