seitana sardeles
Foto: Shutterstock
Lielisks olbaltumvielu avots un perfekta struktūra. Tie ir divi galvenie stūrakmeņi, kādēļ no kviešu glutēna darinātais gaļas aizstājējs seitans ir iemantojis lielu popularitāti ne tikai veģetāriešu vidū. Ar to labprāt mielojas arī visēdāji. Kas tad tas seitans tāds ir?

Dažās kompānijās pateikt vārdus "vegāniska gaļa" ir kā iemest dzirnaviņās kafijas pupiņas un nospiest slēdzi. No pupiņas paliks tikai samalta masa.

Bet spēks ir dažādībā! Un cik gan lieliski būtu, ja mēs dzīvotu pasaulē, kur viens otram neuzspiestu pareizo vai nepareizo viedokli! Garšo gaļa? Ēd gaļu! Negaršo vai pārliecība neļauj! Neēd! Taču, mīlīši, neuzspiedīsim savu pārliecību citam! Ja ejam viesos pie visēdāja, neraucam pieri par kotletēm, ja ejam pie vegāna, nemeklējam ceptas olas! Protams, ja esi namatēvs ar plašu sirdi, tad būsi parūpējies, lai visi viesi laimīgi. Ideālā pasaulē veģetārietis būs uzservējis prušuto ar meloni, bet visēdājs piegriezis vairākas plates ar dārzeņiem un dažādām veģetārām uzkodām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!