<a rel='cc:attributionURL' href='https://unsplash.com/@brunocervera'>BRUNO EMMANUELLE</a> / <a rel='license' href='https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/'>cc</a>

Mēdz teikt, ka viss ģeniālais ir vienkāršs. Arī labas kafijas pagatavošanai nevajag daudz – vien rūpīgi izvēlētu maltu vai pupiņu kafiju, ūdeni pareizajā temperatūrā un iemīļoto krūzīti. Tomēr jūsu kafija tikai iegūs, ja tās pagatavošanai veltīsiet nedaudz rūpības un pareizi strādāsiet ar pieejamo materiālu. Kā pagatavot tiešām labu kafiju mājas apstākļos, stāsta "Narvesen kafijas kluba" barista Gatis Silenieks.

Iegādājoties kafiju savā iecienītajā tirdzniecības vietā, mēs rēķināmies, ka par ieguldīto naudu saņemsim noteiktu garšu un kvalitāti. Tomēr nav šķēršļu garšīgu kafiju pagatavot arī mājās, pat ja tas prasīs precizitāti un varbūt arī zināmu laiku, kamēr atradīsiet labāko recepti.

"In cup jeb tieši krūzītē aplieta malta kafija ir viens no nemainīgi populārākajiem kafijas veidiem, ko cilvēki mājās gatavo. Kafijas biezumi nosēžas krūzītes apakšā, cilvēks ļauj kafijai 5–10 minūtes ievilkties, un gatavs. Kaut arī tas ir pats vienkāršākais veids, kā pagatavot kafiju, ticiet man – jūs varat rezultātu uzlabot," stāsta barista Gatis Silenieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!