pīrāgi ar ķimenēm
Foto: Shutterstock
Siers, alus un pīrāgi – tas ir Jāņu komplektiņš, bez kura nu nekādi. Ja to sieru un alu vēl kā nebūt, tad pīrādziņus jau nu kārtīgai saimniecei gribas cept pašai.

Mīksts un pufīgs, ar pareizo gaļas garšu un daudzumu, skaisti brūns un spīdīgs kā pusmēness – tāds pīrādziņš Jāņos ir pilnīgi neaizvietojams. Patiesībā par vienskaitli nav runas. Pīrādziņi ir tikai daudzskaitlī – to vajag daudz! Galu galā, Jāņu pīrāgi ir tāda lieta, kas pat tad, ja palikušu pāri no Jāņu vakara, ir atsildāmi pannā un ēdami atkal ar gardu muti. Pīrādziņu nekad nevar būt par daudz – atšķirībā no siera un vispār jau arī alus.

Nav jau arī tie pīrādziņi nekāda raķešzinātne – jāzina tikai daži knifi, lai pīrādziņi nesacietē, ir mīksti, čagani un no visiem pasaules pīrāgiem – vienkārši labākie!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!