Rupjmaize, ķiploki, grauzdiņi
Foto: Shutterstock
Neatvairāmi smaržīgi, kolosāli kraukšķīgi, ne par cietu, ne par mīkstu – un daudz! Tāda laikam ir ideālo ķiploku grauzdiņu recepte. Lai grauzdiņi būtu svaigi, tieši tik kraukšķīgi, tieši tik ķiplokaini, cik vēlies, vislabāk grauzdēt pašam. Pirksti gan kādu brīdi smaržos pēc ķiplokiem, bet tas būs tā vērts!

Vislabāk grauzdiņiem der mazliet pastāvējusi maize, bet, ja ar to nokavēts, tas nekas, jāņem kas ir. Parasti izvēlamies rupjmaizi, bet dažādības pēc var sagrauzdēt arī sēklu maizei un saldskābmaizi, galu galā – arī baltmaizi. Jāatceras gan, ka uz vienas pannas vienā ilgumā vajadzētu likt maizi ar aptuveni vienādu struktūru, lai maize apgrauzdējas apmēram vienā ātrumā.

Ķiploku grauzdiņiem ir dažādas "ķiplokošanas" metodes, kad ķiplokus tiek pielikts gan pirms gan pēc cepšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!