lavandas tēja, makarūni
Foto: Shutterstock
Lavandas smaržo tik debešķīgi, ka gribas tās apēst. To var izdarīt, pievienojot šo puķi - garšaugu dažādiem ēdieniem, sākot ar cepumiem, beidzot ar sīrupiem. Pats galvenais, gatavojot lavandu našķus, ir ievērot mērenību, jo šis nu patiešām ir tas gadījums, kad laba nevajaga daudz.

Sāksim ar nepatīkamo un vilšanos izraisošo ziņu – lavandu pievienošana dzērieniem un ēdieniem neiekrāsos tos lavandu lillā. Nebūs! Ja vēlas lillā ēdienu, talkā jāņem melleņu sula vai pārtikas krāsviela. Kad nu tas noskaidrots, tad ķersimies pie garšas, jo to, atšķirībā no krāsas, lavandas nodrošina pilnā mērā. Galu galā tās kvalificējas ne tikai kā puķes, bet arī kā garšaugs. Un ar garšaugiem, kā zināms, kas par daudz, tas par skādi! Vajag pavisam maz, lai sasniegtu vēlamo.


Cukura aromatizēšana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!