"Ņemam Provansas garšaugu maisījumu", "pievienojam Provansas garšaugus", – tā teikts ne vienā vien receptē. Kas tad īsti ir šie Provansas garšaugi un, kam jāaug dārzā, lai mēs paši varētu to pagatavot?
Provansas garšaugu maisījums, tāds, kādu mēs to zinām pašlaik, ir tikai nieka pusgadsimtu vecs, jo veikala plauktos tas parādījās tikai pērnā gadsimta septiņdesmitajos gados. Saprotams, ka šo maisījumu francūži pazina jau krietni senāk, taču līdz tam nevienam neienāca prātā, ka to, kas aug pie sētas pakša, vagā vai piemājas pļavā, varētu ņemt un pārdot.
Francūži pie ēdiena braši lika kā timiānu, tā rozmarīnu, kā kalnumētru, tā majorānu. Dažkārt pat visus kopā. Gluži kā mēs, latvieši, izskrienam līdz laukam saraut diļļu bunti un sīpollokus.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit