<a rel='cc:attributionURL' href='https://unsplash.com/@danirove1'>Daniel Romero</a> / <a rel='license' href='https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/'>cc</a>
Katru gadu pasaulē izmet vairāk nekā trešdaļu no visas saražotās pārtikas. Šis skaitlis ir vēl pārsteidzošāks, ņemot vērā lielo izsalkušo cilvēku skaitu, turklāt pārtikas atkritumi arī būtiski ietekmē vidi, jo tie ir milzīgs siltumnīcefekta gāzu emisiju avots.

Kā norāda pasaulslavenais britu šefpavārs Džeimijs Olivers, ja mazliet piedomā, tad pārpalikumus vai jau atvērtus un iesāktus produktus var viegli pārvērst patiešām gardos ēdienos. Tādā veidā samazināsies radītie pārtikas atkritumi, kā arī tas viennozīmīgi būs izdevīgi maciņam.

Lūk, daži praktiski padomi gan no Džeimija, gan arī citiem pasaulē zināmiem pavāriem, kuru gatavošanas raidījumus vari skatīt kanālā "Fox Life" katru sestdienas rītu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!