sviests, ķiploki
Foto: Shutterstock
Ķiploku brīnišķīgā smarža pārņem Latviju – gan agrie ķiploki tiek likti lietā, gurķus marinējot un tomātus burkās liekot, gan ziemas ķiploki ienākušies! Jāsāk domāt, kā tos labāk saglabāt.

Ir mājas, kur joprojām tiek vītas ķiploku vijas, ko piekārt virtuvē pie mūrīša (kam tāda laime, ka tas mūrītis vēl ir!). Vecā labā lina un kokvilna maisiņa metode ķiploku glabāšanā arī joprojām ir aktuāla – ķiploki elpo un labi glabājas.

Bet vēl jau ir arī īpaši aromātiski un gardi veidi, kā saglabāt ķiplokus, dažnedažādi tos apstrādājot un liekot burkās. Tā smarža, kas pārņem, ar ķiplokiem darbojoties, nav aprakstāma – tāds spēks un labums, ka visas raganas vēl ilgi turēsies pa gabalu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!