zaļi tomāti, ražas novākšana
Foto: Shutterstock
Ir tomāti kā tomāti, un ir tādi, kas nemaz netaisās krāsoties. Daži pat lāga neizaug un tādi arī paliek – pusaugā. Dažreiz gadās veselu kaudzīti zaļu tomātu savākt, siltumnīcu tīrot. Ko iesākt ar zaļiem, pacietiem tomātiem?

"Ko tik nevar izdarīt ar zaļiem tomātiem!" saka veģetārās pavārmākslas guru Dita Lase. "Marinēt, ievārījumus vārīt, konservēt salātos ar burkāniem, kāpostiem, puķkāpostiem, baklažāniem, ar tomātu mērcēm. Absolūti brīnišķīgi – zaļiem tomātiem ir tāds specifisks sūrumiņš, tur var visādus čatnijus un visādas izsmalcinātības ar viņiem darīt, ko pēc tam, atšaujot mazo pirkstiņu, ēst no smalkas tasītes kā uzkodu. Zaļo tomātu zapte vai zaļo tomātu čatnijs ir kaut kas, ko nevajag sev nolaupīt!"

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!