mizas virtuvē
Foto: Shutterstock
Mizas, serdes, saguruši garšaugi, pārpalikumi no sulu spiešanas... Metami ārā? Liekami kompostā? Vai tomēr no tiem vēl var dabūt kādu labumu? Izvārīt, izcept, izžāvēt un ēst gardu muti?

Tiem, kuri dzīvo mājā ar komposta kaudzi dārza stūrī, jautājumi par to, kur likt mizas un citus ēdienu atlikumus, nerodas. Uz kompostu prom un cauri! Taču tie, kuriem šādas iespējas nav, visu gāž atkritumu kastē un nes uz konteineriem. Neēdīs taču mizas, čagas vai pārpalikumus no sulu spiešanas! Stop! Kāpēc neēdīs? Nav jau jāēd zaļas! Ja pienācīgi apstrādā iepriekš minētos pārpalikumus, tad rezultātā var iegūt baudāmu rezultātu.

Mizu čipsi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!