bumbieru tarte tatin
Foto: Shutterstock
Ja internetā meklē kādu gardu bumbiera pīrāga, kūkas, tartes vai deserta recepti, tad agri vai vēlu atdursies pie "Williams" šķirnes bumbiera. Kas ir šis svešzemnieks Viljams un kāpēc viņš ir tik populārs?

"Ņemam "Williams" bumbierus", "Kūkai būs paredzēti "Williams" bumbieri", šādas frāzes bieži sastopamas receptēs – gan tulkotajās grāmatās, gan internetā. Sajūta, ka "Williams" bumbierim ir monopols uz visām kūkām un desertiem. Kas šajā bumbierī ir tik īpašs? Piesaistīju divus savas jomas ekspertus "32.augusta" šefpavāru Rūdolfu Šteinbergu, kurš savā dzīvē pagatavojis vairāk bumbieru, nekā dažs labs dzīvē apēdis un Dārzkopības institūta pētnieci Inesi Drudzi, kura bumbieru radu rakstus, īpašības, audzēšanu un kopšanu pārzina, labāk nekā es sava ledusskapja saturu.

Salds un ar apaļu formu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!